nedelja, 21. januar 2018

Moderne vrtne garniture



Večina zunanjih vrtnih garnitur je izdelana iz vodoodpornih, zdržljivih materialov. Sestavljeni so iz kovinskih okvirov ali pa iz trdnega tikovega lesa za dolgo zdržljivost in obstojnost na različne vremenske vplive (vroče poletne dni ali hladne zime). Aluminij  je ne rjavni. Oblazinjeno pohištvo pa je narejeno z zunanjo tkanino, je vodoodporno in se zlahka čisti ob zlitju tekočin. 
Vrtna garnitura
Pri oblikovanju in opremljanju vašega vrta ali terase vam bo v pomoč, če najprej razmislite kakšen tip vrtnega pohištva si želite; je to pohištvo iz kovine ali iz lesa, cenovni razred vašega nakupa  ter predvsem s kolikšnim prostorom razpolagate. 

V zadnjih letih se je stil vrtnega pohištva spremenil ter bolj in bolj spominja na notranji stil pohištva; udobnim garnituram ter zofam. Linije pohištva so zamegljene med pohištvom za notranje prostore ter pohištvom na prostem. Vrtovi in terase so pravzaprav razširitev naših domov, kot nek podaljšek. 

Moderne vrtne garniture iz tikovega lesa so elegantne, vzdržljive ter lahke pri vzdrževanju in čiščenju, saj tikov les vsebuje naravno nastajajoča olja. Tikovina je trden, kompakten les, zato ima tudi dolgo življenjsko dobo. Spada v višji cenovni razred ravno zaradi svoje kvalitete in obstojnosti. 

Kovinska moderna garnitura vrtnega pohištva iz aluminija v kombinaciji z tkanino je trpežna, lahka za prenašanje ter enostavna pri čiščenju. Z vodo in milnico obrišete kovinske dele, tkanina pa je vodoodporna in se samo obriše. Kovinski del je narejen tako da je odporen na rjo. Kar doda dodatno vrednost kovinskemu vrtnemu pohištvu, saj ga napravi praktično večnega. 

Kovinska vrtna garnitura
Razmislite kateri tip pohištva in kateri kosi pohištva vam bodo najbolje služili, nato pa naredite načrt za nakup. Orientirajte se predvsem na svoj okus ter na svojo osebnost kaj vam najbolje odgovarja pri opremi vašega vrta. Izbirate lahko med modernim, sodobnim ali drugačnim slogom. 

Pri modernem slogu izberite velike kose v nevtralnih barvah kot so bela, črna, bež ali rjava nato jih kombinirajte z živahnimi barvnimi dodatki. To jim bo dodalo razkošnost.

Ni komentarjev: